Chocolade FAQ

Op deze pagina zal chocolaterie Leonidas de meest gestelde vragen met betrekking tot chocolade proberen te beantwoorden om zo meer inzicht te bieden in alles omtrent dit heerlijke cacao-product!

Chocolade gezond?

Uit onderzoek is gebleken dat chocolade zeker een aantal positieve effecten teweeg kan brengen binnen in je lichaam. Zo bevordert het de waakzaamheid, de spierwerking, intellectuele activiteit én het concentratievermogen! Daarnaast is het ook bekend vanwege zijn anti-depressieve eigenschappen. 

Kan chocolade je oppeppen?

Zoals hierboven ook al kort werd gezegd, verkwikt chocolade zowel lichaam als geest. Doordat het heel veel energie bevat in de vorm van suiker, kan uw lichaam de voedingsstoffen snel opnemen en zo omzetten in een stoot van energie. Daarnaast bevat chocolade ook nog vetzuren in de vorm van cacaoboter, wat trager wordt opgenomen, en daardoor je lichaam voorziet van een energie op de lange termijn. 

Chocolade en het liefdesleven

Chocolade is officieel gezien geen afrodisiacum, maar bevat wel de stof 'phenylethylamine', wat ervoor zorgt dat het lichaan reageert op dezelfde manier als wanneer uw verliefdheid voelt. Meer dan een fijn gevoel veroorzaken doet chocolade dan ook niet, dus voor de prestaties in bed zult u verder moeten zoeken dan alleen chocolade :-).

Verhoogt chocolade het cholesterolgehalte?

Zodra chocolade is opgenomen in uw lichaam, wordt 72% van de cacao opgenomen als onverzadigde vetzuren, waardoor uw cholesterolgehalte in feite wordt verlaagd en uw bloedvaten gereinigd. Cacao bevat namelijk slechts 20% verzadigde vetzuren, de vetten die bekend staan als de 'minder goede vetzuren'. De donkere chocolade die gemaakt is van 100% cacaoboter, zoals de bonbons van Leonidas, bevatten
heel weinig cholesterol. 

Bevat chocolade magnesium?

Chocolade bevat een relatieve hoge concentratie aan magnesium, maar dat is dan ook juist een pluspunt! Magnesium bevordert namelijk de werking van het zenuwstelsel.