Leonidas bonbons FAQ

Bekijk hier allerlei extra nuttige informatie over Leonidas bonbons en de chocolade waar het van gemaakt is.

Pralines, wat zijn het eigenlijk?

Het woord praline heeft eigenlijk twee verschillende betekenissen, aangezien het in meerdere talen gebruikt wordt. Zoals wij het kennen, zijn pralines een vorm van Belgische chocolade bonbons die gevuld zijn met heerlijke uiteenlopende vullingen. De Franse betekenis komt echter neer op een pinda/amandel in een jasje van suiker. 

Wat is de beste manier om een Leonidas praline te eten?

Het eten van Leonidas chocolade is een echte beleving op zich. Voor een optimale ervaring is het dan ook van belang om alle zintuigen in te schakelen en te laten prikkelen. Zo is het vanuit ons als makers erg belangrijk dat de pralines er goed uit zien, namelijk glimmend en met een smakelijke bruine kleur. Daarnaast is het ook het gevoel van een Leonidas bonbon erg belangrijk, omdat dat ook iets zegt over de kwaliteit ervan. Zodra de chocolade bonbon begint te smelten in uw hand wanneer u deze vastpakt, dna is dat een goed teken! De bonbon bevat in dat geval namelijk veel cacaoboter, wat kwaliteit waarborgt. 

Dan start het proefproces. Bij het eerste contact met uw mond is het van belang dat er geen korreltjes zijn achtergebleven in de bonbon.  Vervolgens neemt u nog twee kleine hapjes en laat u alle aroma's vrij komen in uw mond. Ten slotte brengt u de Leonidas bonbon richting uw gehemelte om zo de smaaksensatie te voltooien. Neem lekker de tijd om van deze chocolade te genieten, aangezien wij dat ook hebben gedaan tijdens het maken ervan.

 

Leonidas Chocolade FAQ

Hieronder vindt u enkele vragen die regelmatig aan ons worden gesteld met betrekking tot de inhoud van de bonbons en de bijbehorende ingrediënten.

Bevatten Leonidas bonbons plantaardige vetten?

Om kort, maar krachtig te zijn in het beantwoorden van deze vraag: Nee. Leonidas heeft in de tijden dat hier twijfels over waren altijd direct een duidelijk standpunt ingenomen. Doordat kwaliteit zeer hoog in het vaandel staat, gebruikt Leonidas voor zijn bonbons 100% cacaoboter, waardoor het altijd 100% puur chocolade zal blijven.

Zijn Leonidas bonbons kosjer? 

Op dit moment heeft Leonidas geen kosjer-certificaat voor het eigen assortiment. Voor informatie per bonbon kunt u altijd bij de verkopers bij onze Leonidas verkoopppunten terecht.

Zijn de bonbons geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Het assortiment aan Leonidas chocolade is zeer divers en daarom kunnen wij daar geen hapklaar antwoord voor geven. De verkoper bij ons Leonidas verkooppunt vertelt u hier meer over!

Leonidas bonbons en allergieën

Klik hier voor meer informatie.