Thee

Passie voor Thee

Thee is eigenlijk één van de weinige 'eeuwige' dranken. Thee zorgt al eeuwenlang voor verkwikking, verfrissing en ontspanning. Het is ooit onstaan met  de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia Sinensis en vervolgens genieten mensen er wereldwijd al duizenden jaren van. Iedere thee heeft zijn eigen karakter, die weer wordt bepaald door het land van herkomst.

In onze lunchroom kunt u diverse smaken uit proberen en bieden wij ook een heerlijke high tea aan! Ook gaan wij binnenkort behalve Leonidas bonbons, ook thee aanbieden in de webshop.

Assortiment

Wij verkopen alleen losse thee en hebben ongeveer 100 verschillende soorten in ons assortiment. Van basissoorten tot unieke, eigen melanges. Van Earl Grey en Ceylon tot de champagne onder de theesoorten: Darjeeling First Flush. Elk jaar worden er weer nieuwe theeplantages ontdekt en komen er weer diverse soorten.
Thee bij de chocolaterie
Kwaliteit
Onze leverancier, Geels Koffie & Thee, doet aan kwaliteit geen concessies. De theeblaadjes worden rechtstreeks van de plantages geïmporteerd waardoor de productie geheel in eigen handen is. Elke oogst wordt vakkundig in het eigen theelaboratorium door eigen ‘teatasters’ getest op geur en smaak. Bovendien zijn een groot deel van onze theesoorten biologisch geproduceerd en voorzien van een certificering. Zo kunnen wij in onze chocolaterie een constante kwaliteit waarborgen.

Soorten thee

In de chocolaterie hebben we soorten thee die verschillen in zowel kleur als smaak! Iedere theesoort heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken dus vandaar dat we ze allemaal een individuele pagina hebben gegeven. Bekijk hier het overzicht: